Nedjelja Muke Gospodnje: Cvjetnica

POŠTOVANI VJERNICI, DRAGI ŽUPLJANI!

PONAJPRIJE VAS SVE POZDRAVLJAM NAŠIM STARIM POZDRAVOM: HVALJEN ISUS I MARIJA!

ŽELIM VAM SVIMA SVAKO DOBRO U NADI DA STE ZDRAVI, IAKO ZDRAVLJA NIKAD DOSTA. BOLESNIMA PAK ŽELIM BRZO OZDRAVLJENJE PO ZAGOVORU NAŠE NEBESKE MAJKE MARIJE I NAŠIH ŽUPNIH ZAŠTITINIKA, SV. APOSTOLA, FILIPA I JAKOVA.

VEOMA MI JE ŽAO, A VJERUJEM I VAMA, DA NEĆEMO MOĆI ZAJEDNO SLAVITI EUHARISTIJU NA CVJETNICU, UOČI ISUSOVE MUKE, SMRTI I USKRSNUĆA.

NASTOJMO SE NA CVJETNICU SVI SJEDINITI U MOLITVI, TAKO DA BAREM PRIJE RUČKA IZMOLITE BAREM ..OČE NAŠ….TKO MOŽE NEKA IZMOLI NEKE DRUGE MOLITVE, A PREPORUČAM SVIMA KOJI IMAJU SVETO PISMO ILI NOVI ZAVJET U KUĆI, DA PROČITATE ISUSOVU MUKU IZ EVANEĐELJA PO MATEJU.

ŽAO MI JE DA NE SMIJEM SLAVITI SV. MISU SA NARODOM. JA ĆU NA CVJETNICU SLAVITI SV. MISU SA MEŽNARICOM I NA TOJ MISI BLAGOSLOVITI GRANČICE, ODNOSNO CVIJEĆE. VI BUDITE SJEDINJENI SAMNOM TE U SVOJOJ KUĆI – BLAGOSLOVLJENOM VODOM BLAGOSLOVITE MASLINOVE GRANČICE ILI BILO KOJE DRUGO CVIJEĆE, IZGOVARUJUĆI RIJEČI BLAGOSLOVA; „ BLAGOSLIVLJAM OVO CVIJEĆE….U IME OCA, I SINA I DUHA SVETOGA“. AMEN!!

NEKA VAM OVI SVETI DANI BUDU NA BLAGOSLOV, NEKA BUDU VIŠE POSVEĆENI MOLITVI, POSTU I DOBRIM DJELIMA LJUBAVI. POMAŽITE JEDNI DRUGE, POSEBICE BOLESNE, SAME I NAPUŠTENE DA OSJETE VAŠU SUĆUT I LJUBAV, DA NISU NAPUŠTENI.

OVU STRAŠNU PANDEMIJU SHVATIMO I KAO OPOMENU OD GOSPODINA, DA NAM SE SMLUJE, TE NAM OPROSTI NAŠE NEVJERNOSTI I GRIJEHE. NAŽALOST MNOGI ČLANOVI NAŠE ŽUPNE ZAJEDNICE SLABO ILI NIKAKO NE DRŽE DO BOŽJIH ZAPOVIJEDI, POSEBICE KAD JE U PITANJU POŠTIVANJE NEDJELJE KAO DANA GOSPODNJEG.

IMA SE VREMENA ZA SVE, ALI NE I ZA NEDJELJNU SV. MISU SA SVOJOM BRAĆOM I SESTRAMA U ISTOJ VJERI. PUNO JE TAKOĐER PRISUTNO PSOVKE, A MALO MOLITVE. GDJE SE U OBITELJI NE POŠTUJE NEDJELJA I GDJE SE PUNO PSUJE I RUŽNO GOVORI, NEMA BLAGOSLOVA; NI ZA DOTIČNU OBITELJ, NI ZA NAŠU ŽUPU I NAROD. MNOGE OBITELJI SU GOTOVO „ISTJERALE“ BOGA IZ SVOJIH KUĆA. SJETIMO SE ŠTO SE DOGODILO NAŠIM PRECIMA, NE TAKO DAVNO KADA JE NA GROBNIŠĆINI, OD KUGE POMRLO VEOMA MNOGI LJUDI.

MNOGI SE BOGA SJETE SAMO KAD IM TREBA ILI U TEŠKIM TRENUCIMA. ZATO U OVE DANE TREBA PREISPITATI SAMOGA SEBE: ŠTO JE SA MOJOM VJEROM? VJERUJEM LI JA DOISTA DA JE ISUS SIN BOŽJI, PRAVI BOG I PRAVI ČOVJEK, NAŠ JEDINI SPASITELJ I KONAČNO NAŠ SUDAC?

OVO JE PRILIKA DA PROČISTIMO SVOJU VJERU, DA PORASTEMO U VJERI, DA SE POKAJEMO ZA SVOJE NEVJERNOSTI PREMA BOGU I JEDNIH PREMA DRUGIMA, DA NAS NE BI SNAŠLA JOŠ KAKVA VEĆA NEVOLJA.

SJEDINIMO SE U MOLITVI SA SVOJIM GOSPODINOM, GOVOREĆI ČEŠĆE; TI SI ISUSE ZA MENE; „PUT, ISTINA I ŽIVOT“! TE MU BUDIMO ZAHVALNI ZA SVAKI NOVI DAN. S BOGOM MOŽEMO SVE, A BEZ BOGA NE MOŽEMO NIŠTA, UČI NAS NAŠ SPASITELJ ISUS.

U PRILOGU VAM DOSTAVLJAM HOMILIJU ILI PROPOVIJED, TJ. TUMAČENJE BOŽJE RIJEČI, IZ MATEJEVA EVANĐELJA O ISUSOVOJ MUCI.

MOLEĆI ZA VAS I VAŠU VJERU, ŽELIM VAM SVIMA SVAKO DOBRO U KRISTU ISUSU, KAO I DOBRO ZDRAVLJE, DA NAS BOG SAČUVA OD OVE TEŠKE PANDEMIJE, TE SE ŠTO PRIJE NAĐEMO U NAŠOJ PREKRASNOJ CRKVI KAKO BISMO ZAJEDNO DALI HVALU I SLAVU TROJEDINOM BOGU. AMEN!

KAPELICA SV. TROJSTVA OTVORENA JE SVAKI DAN OD 9 – 18 SATI ZA OSOBNU MOLITVU.

U KAPELICI NA ULAZU IMATE SVE BROJEVE GLASA KONCILA KOJE MOŽETE SLOBODNO PODIĆI, A DAR UBACITI U ŠKRABICU NA PROZORU. HVALA!

VAŠ ŽUPNIK, IVAN FRIŠČIĆ

Comments are closed.