Važne obavijesti za župu Grad Grobnik

  1. 6. prosinca 2014. Godine održat će se zajednički skup svih krizmanika i njihovih roditelja u cerniku – (župna dvorana) s početkom u 10,30.
    Program započinje u 10,30 s kratkim predavanjem roditeljima na temu: “spolni odgoj za mlade“. Pozvani su svi roditelji ovogodišnjih krizmanika bakarskog dekanata. Nakon predavanja je božićna ispovijed za krizmanike. Nakon ispovijedi čašćenje i druženje. Svršetak oko 12,30.
  2. Ove godine (2014)na Grobniku u crkvi sv. Filipa i Jakova misa ponoćnica – odnosno misa bdijenja na Badnjak 24. prosinca povodom Kristova rođendana biti će u 23 sata, da stariji mogu lakše dočekati misu bdijenja i drugi dan doći na božićnu misu, posebice zbor.
  3. Mise zornice za našu župu Grad Grobnik započinju 1. prosinca u kapelici Svete Trojice s početkom u 6,30 sati.
  4. Također vas posebice pozivam na nedjeljne svete mise kroz Došašće kao bližu pripremu za Kristov rođendan i Božićnu sv. ispovijed koja će za našu župu biti 20. Pposinca 2014. u kapelici Sv. Trojice s početkom u 11 sati. Ispovijed je za odrasle, djecu i mlade. U crkvi ćete na stoliću na izlasku iz crkve naći – božićni župni listić – “Filipja“ sa Božićnom porukom i rasporedom blagoslova obitelji i božićnih slavlja.
  5. U nedjelju 21. prosinca 2014. nakon mise u 10,30 grobnički zbor „Sv. Filipa i Jakova“ pod ravnjanjem maestra Maria Kamenar održat će kratki predbožićni koncert, pa vas sve pozivam na misu i koncert.
  6. 26. prosinca 2014. na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika imat ćemo kao i obično – blagoslov trokraljske vode kojom se blagoslivljaju vaši domovi i stvari. Važno je da svaka obitelj prilikom blagoslova vaših domova ima na stolu blagoslovljenu vodu (a ne natočenu iz špine), zapaljenu svijeću na stolu i u blizini križ, ili na stolu ili na zidu.
  7. 28. prosinca 2014. U nedjelju Katolička crkva po svem svijetu slavi Svetu Obitelj, Isusa, Marije i Josipa. To je također blagdan naših obitelji. Isus se htio roditi upravo u obitelji, te je na taj način blagoslovio sve naše obitelji. Običaj je da se na taj dan na misi kod nas u 10,30 blagoslivljaju sva mala djeca, od tek rođenih do trečeškolaca. Kroz ovih 7 godina krstio sam u našoj crkvi preko 120 djece. No, nažalost mnoga djeca nakon krštenja nisu bila na misi sa svojim roditeljima od krštenja.Zato vas molim neka vam ne bude teško doći sa svojom djecom na blagoslov i molitvu za svoju obitelj, kako bismo zajedno od Svete Obitelji izmoli da u svakoj kršćanskoj obitelji bude sloga, radost, mir, ljubav, solidarnost, jedinstvo i zdravlje, kao i u Svetoj obitelji. Dođite i posvjedočite svoju vjeru, ljubav i odanost prema Kristu u čije su ime krštena vaša djeca, a vi dali obećanje da ćete ih u toj vjeri i odgajati.

Comments are closed.